Skip to main content

IELTS Mock Test 2021 September

3.6
(322 votes)

Published on: 25 Sep 2021

Views: 112,107

Tests Taken: 86,285

Listening Practice Test 2

Answer Keys:

  • 1 weekend trips
  • 2 competitions
  • 3 125
  • 4 club secretary
  • 5 twice a/per month
  • 6 spring
  • 7 weekly
  • 8 equipment
  • 9 magazine
  • 10 exhibition
  • 11 G
  • 12 F
  • 13 C
  • 14 B
  • 15 A
  • 16 B
  • 17 A
  • 18 C
  • 19 E
  • 20 D
  • 21 March 25th
  • 22 older workers
  • 23 (a)senior lecturer
  • 24 timetable
  • 25 27 B,C,D
  • 28 B
  • 29 C
  • 30 A
  • 31 C
  • 32 B
  • 33 C
  • 34 A
  • 35 A
  • 36 profit margin
  • 37 retail
  • 38 vouchers
  • 39 clients
  • 40 full page

Leaderboard:

#UserScoreTime
Mahendra Shrestha 9.015:05
David Omorogiuwa 9.015:38
Minh Ngo 9.015:47
4 Pham Minh 9.015:58
5 Jakub Krezel 9.016:15
6 Sang Nguyen Trung 9.016:45
7 Payal Shah 9.016:48
8 tejnihalsingh 9.016:49
9 LewS Spideyy 9.017:11
10 Khongorzul Uuganbayar 9.017:44

Tips for improving your ielts score

IELTS Reading Tips (Previewing & Skimming)

One of the main difficulties experienced by candidates doing the IELTS Reading test is they do not have enough time to complete the test. It...

3.5
(160 votes)

09 Nov 2018

Review & Explanations:

Section 1: Questions 1-10

Questions 1-4

Complete the table below.

Write NO MORE THAN THREE WORDS AND/OR A NUMBER for each answer.

University ClubsMondayTuesday Wednesday
Name of clubfilm climbing chess
Extra activitiesdiscussions 1 2
Current number of members 3 4055
ContactEvents organizer 4 Maths tutor
  • 1 Answer: weekend trips
    • The keyword concerned in Q1 is “Tuesday”, “Extra activities”.

    • From the question, we can assume that the answer must be noun.

    • The answer for Q1 is “weekend trips” as T mentioned about climbing club in which “they go on weekend trips”. As the exercise imposes word limit on the candidate’s answers, the final outcome should be written shortly as “weekend trips

    Note: Some students may mistake “climbing wall” is a correct answer, however this is not an activity, “climbing wall” is an asset that the climbing club own.

  • 2 Answer: competitions
    • The keyword concerned in Q2 is “Wednesday”, “Extra activities”.

    • From the question, we can assume that the answer must be noun.

    • It is implied from the passage that the chess club also runs competitions sometimes, which means the Extra activities of chess club is “competitions

    Note: Some students may mistake “games” is a correct answer, however “games” is main activity of the club while the question asked for Extra activities which is additional activity so “games” is incorrect.

  • 3 Answer: 125
    • The keyword concerned in Q3 is “film”, “Current number of members”.

    • From the question, we can assume that the answer must be number.

    • It is implied from the passage that “the film club has just increased its membership from 85 to 125” which means the total number of the club today is “125” so the correct answer is “125”.

    Note: “85is not a correct answer because it was the previous number of members in climbing club, not the current one.

    150” is also the wrong answer as this is the figure that R hope to achieve in the future.

  • 4 Answer: club secretary
    • The keyword concerned in Q3 is “Contact”, “climbing”.

    • From the question, we can assume that the answer must be person.

    • The T’s question “who do I see if I want to join these clubs?” can be seen as a suggestion for the answer’s appearance.

    • It is implied from the passage that “for climbing you’ll need the club secretary” so it is clear that you should contact to “club secretary” if you want to join the climbing club.

Questions 5-10

Complete the notes below.

Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer.

Details of climbing club:

meets 5

excursion to France in the 6

subscriptions paid 7

Benefits:

discounts on 8

annual 9

free entrance to climbing 10 in Cardiff.

  • 5 Answer: twice a/per month

    Note: In the questions Q5, 6, 7, you must be aware that these questions only concern the details of climbing club.

    • The keyword concerned in Q5 is “meets”.

    • From the question, we can assume that the answer must be noun.

    • When students heard T said, “I think I’ll start with the climbing club” students are about to hear the full answer.

    • It is implied from the passage that “they get together twice a month”. Notice that “get together” = “meets” so the correct answer is “twice a month”.

  • 6 Answer: spring
    • The keyword concerned in Q6 is “excursion to France”.

    • From the question, we can assume that the answer must be noun.

    • The answer for Q6 is quite noticeable as they mention the word “excursion to France” = “special excursion, usually to France” quite clearly. Students can easily write down the answer is “spring”.

    Note: Some students may mistake “autumn” is a correct answer, however R did not ascertain that they will go in the “autumn”, she just compare the weather in autumn to that in spring.

  • 7 Answer: weekly
    • The keyword concerned in Q7 is “subscriptions paid”.

    • From the question, we can assume that the answer must be adverb.

    • As the word “subscriptions” appeared in the sentence “we try and save up for it through subscriptions” so students are about to hear the answer.

    • It is implied from the passage that “we collect those weekly so it spreads it out” so students can easily locate the answer is “weekly

  • 8 Answer: equipment

    Note: In the questions Q8, 9, 10, you must be aware that these questions only concern the benefits of climbing club

    • The keyword concerned in Q8 is “discounts on”.

    • From the question, we can assume that the answer must be noun.

    • It is implied from the passage that “if you show your card you can get money off equipment” as the climbing club “got a special arrangement with one of the shops in town”. So the correct answer is “equipment”.

    Note: Some students may mistake “arrangement” is a correct answer, however this is just a deal between climbing club and one of the shops in town.

  • 9 Answer: magazine
    • The keyword concerned in Q9 is “annual”.

    • From the question, we can assume that the answer must be noun.

    • It is implied from the passage that “If you do become a member, you automatically receive a magazine once a year”. Students must notice that “once a year” = “annually” so the correct answer is “magazine”.

  • 10 Answer: exhibition
    • The keyword concerned in Q10 is “free entrance”, “climbing”, “Cardiff”.

    • From the question, we can assume that the answer must be noun.

    • It is implied from the passage that people “get a complimentary ticket to the big exhibition that’s held in Cardiff every year”. Students should notice that “complimentary” means “given or supplied free of charge” so it clear that the answer is “exhibition”.

Next
Section 1
Change Audio Sources

Source 1

Source 2

Loading...

SECTION 1

R: Hi, welcome to Freshers Week. I’m Rachel. Can I help you?

T: Oh, hi – yes. Erm - I was hoping to find out about some clubs I could join.

R: Well, all the club stands are here in this hall. What were you interested in?

T: Urn – not sure. I wanted to do something where I could meet people.

R: Well, take this leaflet with details of all the clubs and see what you think. It’ll probably depend on what day you’re free. Like on Mondays there’s the film club, then on Tuesdays you’ve got the climbing club – that’s really good, I’m in that – then on Wednesdays you’ve got chess, if you want something a bit more intellectual! But you should look through carefully because all the clubs run extra activities as well as their normal meetings.

T: Oh, yes I see. So it looks like the film club has discussions after the films – I’d quite like to go to those. Then climbing – goodness, it says here that the University has its own climbing wall – that’s impressive – and they go on weekend trips. Cool. And it says the chess club normally just does games with whoever turns up but it also runs competitions sometimes. But I bet you’ve got to be pretty good to do that.

R: Yes, I think so!

T: And how many people are in the clubs? Are they all really full?

R: Well, obviously they’re all different. so, for example, the film club has just increased its membership from 85 to 125 but I think they’re hoping to extend it to 150. The climbing club’s quite small – 40 people – and the chess club is fairly healthy at 55.

T: Right. OK, so who do I see if I want to join these clubs?

R: Well, if you go round the stands and speak to the people there. For the film club that’s the event’s organiser – urm, for climbing you’ll need the club secretary and the chess club is organised by one of the Math’s tutors. OK?

T: Yup. I think I’ll start with the climbing club – it sounds good.

R: Oh well, as I said, I’m in that so I might be able to help you a bit.

T: OK. It says in the leaflet that they get together twice a month. Is that right?

R: Yes. Oh, you must join. It’s really good fun. We go away quite a bit to North Wales and every year we have a special excursion, usually to France, which is where we’re going this year in the spring. The weather’s too unpredictable in the autumn.

T: Wow! That sounds good – but it must cost a lot.

R: Yeah, but we try and save up for it through subscriptions. So rather than having a huge sum to pay in the month we go we collect those weekly so it spreads it out.

T: Good idea. I think I’ll definitely join.

R: There are quite good benefits you get from joining. I mean, you need that, don’t you? And the University clubs normally try and do deals with local businesses, so it’s really worth joining. Like in the climbing club they’ve got a special arrangement with one of the shops in town. So if you show your card you can get money off equipment. Don’t think the discount extends to clothes though.

T: That’s really worth it then. I’ll go over and talk to them now.

R: OK. Hope you do join. Oh, and another thing I meant to say. If you do become a member, you automatically receive a magazine once a year. It’s quite useful and interesting because it goes out to all the national climbing clubs. And the other thing is, if you come to every session, then you can get a complimentary ticket to the big exhibition that’s held in Cardiff every year. So – hope to see you …

T: Yeah, thanks a lot for your help …

Comments:

Notifications
Messages