Skip to main content

IELTS Mock Test 2020 July

3.8
(113 votes)

Published on: 29 Jul 2020

Views: 69,474

Tests Taken: 24,637

Reading Practice Test 1

Answer Keys:

  • 1 D
  • 2 NO
  • 3 NO
  • 4 YES
  • 5 NOT GIVEN
  • 6 NO
  • 7 F
  • 8 B
  • 9 E
  • 10 safety
  • 11 not on duty
  • 12 D
  • 13 C
  • 14 v
  • 15 vii
  • 16 viii
  • 17 x
  • 18 iii
  • 19 ix
  • 20 alcohol and water
  • 21 shaken
  • 22 stronger
  • 23 heal itself
  • 24 control symptoms
  • 25 cheaper
  • 26 side effects
  • 27 F
  • 28 A
  • 29 E
  • 30 B
  • 31 D
  • 32 low quality
  • 33 (virtually) no THC
  • 34 A
  • 35 B
  • 36 A
  • 37 C
  • 38 A
  • 39 C
  • 40 B

Leaderboard:

# User Score Time
desireemoino2 9 20:07
panmol838 9 22:48
Hnin Nu Hlaing 9 26:43
4 INGRID MAYA 9 28:42
5 Ahana Patel 9 37:31
6 san san 9 40:04
7 brizhet 9 40:39
8 Gopi Prajeev 9 41:06
9 Thành Dương 9 41:26
10 Long Pham Minh 9 42:41

Review & Explanations:

Section 1: Questions 1-13

Question 1

Circle the correct answer A-D.

1

According to the passage, which of the following statements is supported by recent research?

  • A
  • B
  • C
  • D
Answer: D

Keywords in Questions

Similar words in Passage

Q1

According to the passage, which of the following statements is supported by recent research?

A. Napping is an indicator of laziness.

B. Two thirds of Americans sleep too much.

C. Napping in the workplace is a current trend.

D. Short naps at work increase productivity.

Recent studies are showing that if you can take a 15 to 30-minute nap while at work in the afternoon, you’ll be more alert, more energetic, happier doing what you do, more productive and therefore more likely to get ahead.

Two out of three Americans get less than eight hours of sleep a night during the work week, according to a recent study by the National Sleep Foundation in Washington.

Napping on the job is not yet a trend but there is serious talk in academic circles about the merits of ‘power napping’.

Note

The keywords concerned in Q1 are supported and recent research.

To answer this kind of question, we will use a technique called skimming to quickly get the

most important information and then identify where the information needed in the passage is.

Option A is incorrect. There is a tendency to associate napping with laziness but in recent study, people who take a nap at work are said to be more productive and energetic but not lazier.

Option B is also incorrect. According to the passage, two thirds of Americans sleep less than eight hours of sleep a night, meaning that they don’t sleep too much.

Option C is incorrect. According to the passage, napping on the job is not yet a trend.

Option D is the correct answer. In recent research, short naps at work increase productivity and make people happier, more likely to get ahead.

All things considered, the answer of Q1 is D. Short naps at work increase productivity.

Questions 2-6

Questions 7-9

Questions 10-11

Complete the following sentences using NO MORE THAN THREE WORDS from the passage.

In the transportation, industry napping is a matter of 10

On some airlines, pilots can sleep in the cockpit if 11

  • 10 Answer: safety
  • Keywords in Questions

    Similar words in Passage

    Q10

    In the transportation industry napping is a matter of __________

    Some companies are encouraging sleep at work, primarily for safety. The Metropolitan Transit Authority, which runs the New York subway system and two suburban railroads, is considering power naps for its train operators and bus drivers. Another railway has started letting its train operators take nap breaks of up to 45 minutes but only when trains are stopped at designated spots off the main lines and dispatchers have been notified. Some overseas air carriers permit airline pilots, when not on duty, to nap in the cockpit.

    Note

    The keywords concerned in Q10 are transportation industry and napping.

    From the question, we can assume that the answer should be a noun.

    According to the passage, in the transportation industry, companies are encouraging sleep at work, primarily for safety

    For that reason, the answer of Q10 is safety.

  • 11 Answer: not on duty
  • Keywords in Questions

    Similar words in Passage

    Q11

    On some airlines, pilots can sleep in the cockpit if __________

    Some overseas air carriers permit airline pilots, when not on duty, to nap in the cockpit.

    Note

    The keywords concerned in Q11 are airlines, pilots, sleep in the cockpit and if.

    From the question, we can assume that the answer should be a condition of sleeping in the cockpit.

    According to the passage, if not on duty, pilots can sleep in the cockpit.

    For that reason, the answer of Q11 is not on duty.

Questions 12-13

Circle the correct answer A-D.

12

According to the writer, in America the workplace is becoming ...

  • A
  • B
  • C
  • D
Answer: D

Keywords in Questions

Similar words in Passage

Q12

According to the writer, in America the workplace is becoming __________ 

A. less flexible.

B. more exciting.

C. less demanding.

D. more stressful.

One thing is sure: longer commutes, more intense, stressful workday and higher production demands are taking a toll.

Note

The keywords concerned in Q12 are American, workplace and becoming.

From the question, we can assume that the answer should be adjective describing workplace in America.

According to the passage, workplace in America have longer commutes, more intense and stressful workday and higher production demand, matching with information in option D. more stressful. Other options like A. less flexible, B. more exciting and C. less demanding is incorrect.

For that reason, the answer of Q12 is D. more stressful.

13

According to the writer, what is the main reason why employers support the idea of naps at work?

  • A
  • B
  • C
  • D
Answer: C

Keywords in Questions

Similar words in Passage

Q13

According to the writer, what is the main reason why employers support the idea of naps at work?

A. for health reasons

B. to promote safety

C. to increase productivity

D. to encourage creativity

Recent studies are showing that if you can take a 15 to 30-minute nap while at work in the afternoon, you’ll be more alert, more energetic, happier doing what you do, more productive and therefore more likely to get ahead.

 

'People should be allowed to nap at their breaks. The rationale is a productivity one - workers are sleepy, and when they're sleepy on the job they’re not productive.'

 

'You're not going to see napping at traditional types of operations ... but in 21st century-style operations, this isn’t going to be a perk. It’s going to have more to do with productivity. Smart employers are understanding that their employees need rest to do their best.’

Note

The keywords concerned in Q13 are main reason and naps at work.

From the question, we can assume that the answer should be the main reason why employers support the idea of naps at work.

Option A. for health reason is incorrect. There is no information about the relationship between employees’ health and napping.

Option B. to promote safety is only true in the transportation industry, so it’s not the main reason why employers support the idea of naps at work.

Option D. to encourage creativity is incorrect. There is no information about the creativity of people who nap at work.

Option C. to increase productivity is the correct answer. This reason is stated in paragraph 1, 2 and 4.

All things considered, the answer of Q13 is C. to increase productivity.

Section 1

Reading Passage 1

You should spend about 20 minutes on Questions 1-13 which are based on this passage.

Sleeping on the job

North Americans are not a people of the siesta. There is a tendency to associate afternoon naps with laziness and non-productivity. Latin Americans and some in European cultures take a different view. In Mexico and Greece, for example, it is customary in close businesses between noon and about 4:00 pm - siesta time. Recent studies are showing that if you can take a 15 to 30-minute nap while at work in the afternoon, you’ll be more alert, more energetic, happier doing what you do, more productive and therefore more likely to get ahead. Napping on the job is not yet a trend but there is serious talk in academic circles about the merits of ‘power napping’.

By some estimate, the average American collects an annual 'sleep debt' of 500 hours - subtracting from an assumed norm of eight hours a night. Two out of three Americans get less than eight hours of sleep a night during the work week, according to a recent study by the National Sleep Foundation in Washington. Forty percent say they're so tired that it interferes with their daily activities. Sleep researcher William Anthony, a professor of psychology at Boston University, says fatigue is a significant problem in modern society. he says sleepiness is a leading cause of auto accidents, second only to drunkenness. All that drowsiness costs an estimated &18 billion annually in lost productivity. 'We have a simple message,' says Professor Anthony. 'People should be allowed to nap at their breaks. The rationale is a productivity one - workers are sleepy, and when they're sleepy on the job they’re not productive.'

Some companies are encouraging sleep at work, primarily for safety. The Metropolitan Transit Authority, which runs the New York subway system and two suburban railroads, is considering power naps for its train operators and bus drivers. Another railway has started letting its train operators take nap breaks of up to 45 minutes but only when trains are stopped at designated spots off the main lines and dispatchers have been notified. Some overseas air carriers permit airline pilots, when not on duty, to nap in the cockpitAirlines in the United States have not accepted this practice yet.

According to the Encyclopedia of Sleep and Dreaming: 'There is a biologically-based tendency to fall asleep in mid-afternoon just as there is a tendency to fall asleep at night. Moreover, if sleep the night before is reduced or disturbed for any reason, a nap the subsequent afternoon is not only more likely to occur, but it can also relieve sleepiness and increase alertness.’ The nap zone, documented in numerous studies, is typically between noon and 3:00 pm. Some people power through this natural slowdown with caffeine or sugar but if employers allowed naps, the benefits would be improvements in mood and performance, especially in mid-afternoon. Workers would concentrate better and persevere in tasks longer. Workers commonly sneak naps even without permission but some companies have begun encouraging naps as part of their policies on boosting production. One US distributor, is opening a 2,000-square-foot nap facility that provides beds for up to 20 of its 225 workers at a time. A company in Japan sets up tents in business offices provides eyeshades and ear plugs and encourages employees to snooze in the middle of the work day. According to Professor Anthony, 'You're not going to see napping at traditional types of operations ... but in 21st century-style operations, this isn’t going to be a perk. It’s going to have more to do with productivity. Smart employers are understanding that their employees need rest to do their best.’

Some suspect that corporate naptime, like other perks, is just a way to keep people at the office longer. On the other hand, growing flexibility in hours, for some workers, is allowing nap times to become more common. With eleven million Americans telecommuting and another forty million winking out of their bonus full- or part-time, office hours are basically as long as you can stay awake. One thing is sure: longer commutes, more intense, stressful workday and higher production demands are taking a toll. So, with Americans sleeping, less and working, longer hours, some employers are warming up to the idea that a little nap in the middle of the day can be good for business.

Comments:

Notifications
Messages