Advertisement

Answer for Complete IELTS 1 - Listening Practice Test 5

1. Jessie Bowman 15. Mrs B
2. Trisha Everett 16. A
3. Seichi Shimamoto 17. B
4. Carla Mestanza 18. B
5. Hazzard 19. C
6. Fernando Gomez 20. C
7. Robert Cohen 21. B
8. Bradley Metcalfe 22. A
9. Ms K 23. A
10. Mr M P 24. B
11. Miss K 25. A
12. Dr J D 26. C
13. Miss C C 27. C
14. Mr D V 28. C

Our answers are not correct?

Other modules in this test:

Marking Scheme

Level Band Listening Score Reading Score
Expert 9 39-40 39-40
Very Good 8.5 37-38 37-38
Very Good 8 35-36 35-36
Good 7.5 32-34 33-34
Good 7 30-31 30-32
Competent 6.5 26-29 27-29
Competent 6 23-25 23-26
Modest 5.5 18-22 19-22
Modest 5 16-17 15-18
Limited 4.5 13-15 13-14
Limited 4 10-12 10-12
Extremely Limited 3.5 8-10 8-9
Extremely Limited 3 6-7 6-7

Advertisement

Test details

Sections:

Questions 1-8

Listen and write down their names. 

1
Answer: Jessie Bowman

2
Answer: Trisha Everett

3
Answer: Seichi Shimamoto

4
Answer: Carla Mestanza

5 Dorothy
Answer: Hazzard

6
Answer: Fernando Gomez

7
Answer: Robert Cohen

8
Answer: Bradley Metcalfe


Questions 9-15

What are these people's titles (e.g. Ms, Mrs, Miss, Mr, or Dr) and initials (e.g. J C )?

Listen and complete the guest register for a hotel.

Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer.

 

Ex:   Dr P M Agrabanti

9  Foster
Answer: Ms K

10  Corpuz
Answer: Mr M P

11  Kato
Answer: Miss K

12  Blackburn
Answer: Dr J D

13  Chun
Answer: Miss C C

14  Lange
Answer: Mr D V

15  Corrigan
Answer: Mrs B


Questions 16-23

You will hear the names of some British counties.

Choose the counties you hear.

Choose the correct letter, A, B or C.

1. A Berkshire
Answer: A
 
  B Buckinghamshire    
  C Burmingham    
2. A Cambridgeshire    
  B Cornwall
Answer: B 
 
  C Lincolnshire    
3. A Devon    
  B Durham
Answer: B
 
  C Dorset    
4. A Hent    
  B Kent    
  C Gwent
Answer: C
 
5. A Lincolnshire    
  B Leicestershire    
  C Lancashire
Answer: C
 
6. A Merseyside     
  B Tayside
Answer: B 
 
  C Lanside     
7. A Strathclyde 
Answer: A
 
  B Staffordshire     
  C Stadordshire    
8. A West Glamorgan
Answer: A  
 
  B West Midlands     
  C West Norlands     

 

 


Questions 24-28

Listen and answer questions 24-28.

Choose the correct letter: A, B or C.

 

24. At approximately what time will the ship arrive?

A at 7 a.m.

B at 8 a.m.

C at 9 a.m.
Answer: B   (Locate)

25. Which of these can children have in the restaurant?

A a children’s menu

B earlier mealtimes

C a children’s party
Answer: A   (Locate)

26. What are available at a reduced price?

A souvenirs of the ship

B first-class cabins

C train tickets
Answer: C   (Locate)

27. Which of these is situated in the lounge?

A a computer

B a coffee machine

C a television
Answer: C   (Locate)

28. What special event will happen during the voyage?

A a fashion show

B a concert

C a competition
Answer: C   (Locate)

 


Advertisement

Legend:       Academic word (?)            New word


Audioscript

SECTION 4

Now for some further details. This voyage is an overnight trip. The ship leaves port at 7 p m and the journey takes just over 12 hours and 45 minutes, reaching our destination at about eight tomorrow morning . This is for the convenience of those wishing to catch the nine o’clock train, which leaves from the ferry terminal.

Passengers with children in their party are informed that there is a special section in the restaurant with kids’ food and a play area. People with children are encouraged to turn up early to get a place, as the section is very popular.

Make this a trip to remember. Here at the information desk, you can obtain a souvenir ship’s key ring for four euros fifty; you can upgrade from a tourist-class cabin to a first-class cabin; and you can get your train tickets here, which will save you time queuing in the station tomorrow morning If you buy them on the ship, you can get them for 20 percent off.

For those using the lounge and wishing to check their email, there’s a wireless connection, but you’ll have to bring your own laptop. You can also watch the latest TV programmes there or in the coffee bar next to the restaurant.

Finally, a unique feature on this crossing only: anyone who buys a fashion item from our wonderful range of men’s and women’s clothes in the shopping area has the chance to win a free holiday . All you have to do is complete a sentence starting 'I like Sealand Ferries because ’ and the best sentence wins the prize of a holiday in Switzerland with tickets to a three-day music festival included. Talk to any member of staff for more details.

Follow us

Latest information about IELTS

QR Code

Getting Started

More Info

mini-ielts.com banner